fredag, oktober 28, 2005

Jag vill också vara cool

Jag har precis kommit hem från Stockholm kvällens konsert med White Stripes. De är grymt coola de där striporna. Jag skulle hemskt gärna också vilja bli cool, men problemet är att jag inte riktigt vet hur man går till väga. På vägen hem från tåget nu så ägnade jag mig åt att fundera på vilka saker som gör en person häftig och cool. Jag kom fram till att det finns två olika kategorier av coola människor:

*De som är medvetet coola, alltså de som försöker vara coola och lyckas med det.

Exempel: Jack White, Miles Davis, Zlatan.


Problemet här är att i princip alla personer i den här kategorin besitter någon form av specialkunskap som bidrar kraftigt till deras status som coola, till exempel överjävligt bra på trumpet, gitarr eller fotboll.

* De som är omedvetet coola, alltså de som inte
bryr sig det minsta men ändå lyckas bli coola bara på grund av vilka de är.
Exempel: En del vänner, t.ex. Ingela, Tobias och Lisa.


Tyvärr blir det rätt svårt för mig att platsa i den här kategorin också, eftersom jag nu är fullt medveten om att jag faktiskt gärna skulle vilja vara cool och därmed inte gärna bara kan strunta i att bry mig. Slutsats: Jag får helt enkelt träna som en dåre för att bli riktigt duktig på någonting, alternativt se till att drabbas av minnesförlust. Men det troliga är nog att jag helt enkelt får fortsätta att vara mitt gamla, inte alls särskilt coola, jag.



Jack White och Miles Davis; coola.

1 kommentar:

Anonym sa...

Coola människor är nästan alltid smala, fast det är kanske jag som projicerar det på dem eftersom jag själv önskar jag vägde mindre?