måndag, oktober 24, 2005

HIV-mannen

Aftonbladets Fredrik Virtanen skriver i sin blogg om de uppmärksammade Nazitvillingarna. Virtanen har fastnat för själva namnet Nazitvillingarna och hävdar att det slår andra av tidningar påhittade epitet som till exempel Syramannen med hästlängder. Själv lägger jag min röst på den för några år sedan så uppmärksammade HIV-mannen. Andra tidningsalias, som till exempel Lasermannen, Syramannen eller för den delen Nazitvillingarna låter lite häftiga, de har lite superhjälte- (eller kanske snarare superskurk) aura över sig. HIV-mannen har däremot inte alls samma klang. Det skulle kanske kunna jämföras med Spetälskemannen eller varför inte den i X-files frekvent figurerande Cancer man. Men det är just detta, karlns så fullständigt ocoola namn, som gör det så häftigt. Ingen minns en i mängden, men alla minns den som sticker ut. All publicitet är bra publicitet, som det brukar heta.
För övrigt vill jag minnas att HIV-mannen även gick under det falska namnet Kimball, vilket är samma efternamn som Harrison Fords karaktär i storfilmen
Jagad bär, något som mycket väl kan ha varit en slump, men som ändå inte är fy skam.

Assyriskadokumentären som precis slutade på SVT var tyvärr inget vidare. För några år sedan så var Assyriska ett indielag, men nu har de sålt sig.


Inga kommentarer: