tisdag, november 29, 2005

Silly season, del 4

Hur tänker Gif Sundsvall egentligen vad gäller eventuella nyförvärv? Det verkar som att de har lagt ribban på en nivå som ligger så att säga Stefan Holm-högt när de snarare bör försöka tävla mot Staffan Strand.

Först: Kalmars back Robert Stoltz är intressant för klubben, men det hela går om intet då Stoltz istället väljer Djurgården.

Nu: Trelleborgs målvakt Rickard Rickardsson nobbar Giffarna och flyttar till Göteborg för spel med IFK.

Två spelare som alltså går till förra årets två högst placerade klubbar i Allsvenskan. Varför skulle dessa på något vis överhuvudtaget vara intresserade av kyla och snålblåst i Norrland när det uppenbarligen funnits intresse från klubbar som kan erbjuda bättre lösningar både sportsligt och ekonomiskt? Mycket underligt alltihop.

En annan fråga: Var finns alla pengar? I våras såldes Fredrik Lundqvist och Öyvind Svenning till Viking Stavanger för sammanlagt 6 miljoner kronor. Nu är Gerba och Jonas Wallerstedt på väg bort för åtminstone sammanlagt 4 miljoner. Detta ger 10 miljoner kronor på pluskontot, ändå värvas det bara bosmanspelare. Kan det vara så enkelt som att det helt enkelt inte finns några 10 miljoner, utan kanske bara runt hälften? Pengar som föreningen anser sig behöva bättre för att klara den ekonomiska nedgång som Superettan lär innebära? Jag vet inte. Jag vet bara att jag inte litar på någon, och absolut inte på folk med ekonomiskt ansvar för elitidrottsklubbar.

Inga kommentarer: