lördag, november 05, 2005

Gammalmodig?

Det är konstigt det där med homovigslar. Svenska kyrkan har ju nu bestämt att man ska viga homosexuella, men vissa präster vägrar fortfarande; jag förstår dem.

Svenska kyrkan är inte som Telia, Ericsson eller vilket annat företag som helst, där man kan fatta beslut som de anställda sedan beordras följa. Kyrkan är en institution som bygger på att de anställda (prästerna) har en religiös tro, i vilken det för många av dem ingår att tro på Bibeln. I Bibeln står bland annat att läsa:

"Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna; det är
avskyvärt." (Leviticus 18:22)

Bibeln fördömer alltså homosexuella relationer. Det är med andra ord inte så underligt att vissa präster inte vill viga homosexuella i sina kyrkor, för dem skulle det vara att bryta mot en del av sin religiositet. Prästerskapet är som sagt inte bara ett arbete, utan bygger på tron, en tro som riskerar att urholkas för vissa.

Personligen tycker jag naturligtvis att homosexuella ska ha rätt att vigas, men jag är tämligen övertygad om att det finns en hel del mer liberala präster som är beredda att utföra dessa. Därför tycker jag att man kan låta dessa förrätta vigslarna och låta de som inte vill slippa, utan att de ska bli fördömda i tidningar och TV.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Går det inte att hitta citat i bibeln som man skulle kunna tolka till motsatsen?
Förresten har du glömt att det är EFIT idag! ;)

Anonym sa...

I agree.