tisdag, november 01, 2005

Diskrepans

Nu är det tydligen klart att Peter Olofsson lämnar Sundsvall för spel i Häcken nästa säsong. Jag har redan tidigare hävdat att vi troligen kan klara oss hyggligt utan honom, men lite synd är det såklart ändå. Mer oroväckande är att det börjar bli väl många transferrykten. Enligt Hagblom skulle ju klubben bara sälja spelare om det gynnade deras ambition att spela i Allsvenskan 2007. Just nu tycker jag att det känns som att halva startelvan verkar vara på väg bort och jag är väldigt intresserad av att veta hur styrelsen får det att gå ihop med att det ska gynna deras målsättning. Enligt Robert Laul på Aftonbladet har dessutom Jonas Wallerstedt en klausul som ger honom rätten att gå för 500.000. När kontraktet skrevs på i höstas hävdade dock Hagblom att det inte innehöll några klausuler överhuvudtaget.

Det är uppenbart att det behövs lite Corleonetakter i Sundsvall i nuläget. De gav Olofsson ett kontraktserbjudande, men tydligen kunde han motstå det. Dags för en tripp till Bergsåker om vi ska få behålla någon ur truppen?

Ska det förresten inte värvas någonting inför säsongen? Alla spekulationer nu tycks gälla spelare som är på väg bort. Underligt värre
.

Värvningar man vill se:

1. Luis Figo - Snart måste han börja bli sugen på den där skotern som står och väntar på honom.
Han
kan få slippa träna om han vill, bara spela matcherna.
2. Erik Johansson - Verkar ändå mest nöta bänk i Hammarby. Mer samba på IP!
3. Mats Rubarth - Samma spelartyp som Johansson. Skulle åtminstone dra publik.

Det lär ju inte hända tyvärr. Känner jag styrelsen rätt så har de väl knutit kontakt med ett par mittbackar från Östersund och eventuellt någon norsk forward som gjort succé i division 3.




Inga kommentarer: