torsdag, december 01, 2005

10 Höjdare

3. Anders ordnar skjuts med sin pappa

Nyårsafton 2001 firade vi hemma hos mig på Svartvik. Som alla andra nyårsaftnar blev kvällen ganska sen och hann till och med övergå i morgon innan vissa fann det för gott att bege sig hemåt. Anders och Pär var de två som blev kvar allra längst. Fem timmar hade redan hunnit gå av 2002 innan de började tänka på refrängen. Naturligtvis hade båda druckit och eftersom det var en hel bunt minusgrader ute så fanns inte alternativet att promenera hem. De hade förstås kunnat sova över, men Anders hade en bättre idé, nämligen den att ringa sin far och be honom hämta dem. Man kan tycka att om man ringer någon klockan fem på morgonen efter nyårsafton och ber om en tjänst så bör man gå ganska varligt fram. Anders jobbade inte så. Istället var hans första ord till sin yrvakne far:

- Hej. Jag hör att du är vaken. Då kan du komma och hämta oss.

På något mirakulöst sätt lyckas han ändå få sin pappa att kliva upp, pälsa på sig massvis med kläder, ge sig ut i vinterkylan, sätta sig i en iskall bil och köra från Njurunda till Svartvik för att hämta upp de båda nyårsfirarna. Anders kommentar till det hela:

- Vilken tur att du hade vägarna förbi.

Helt fantastiskt var det. Han har lyckats genomföra ungefär samma trick ett par gånger till efteråt också. Jag förstår inte hur han lyckas. Anders måste helt enkelt ha väldigt snälla och pigga föräldrar, även om vissa protester ibland har hörts i andra änden av luren.

Imorgon: nummer 2

1 kommentar:

ninamy sa...

haha. jag tror jag ska prova det där tricket nån gång. uppenbarligen är ju personen i andra luren vaken eftersom han/hon svarar.