torsdag, juni 22, 2006

Bara några frågor...

En gång i tiden kändes det åtminstone småroligt att gå på fotboll i Sundsvall. Även om också den tiden präglades av bedrövelse och besvikelse så visste man att chansen till en skrällseger alltid fanns där.
Så är det icke längre.
Katastrof är inte ord nog för att beskriva Giffarnas säsong i Superettan så här långt. Hittills har vi tagit 6 (SEX!) poäng på 10 matcher. Klubbens grandiosa och självklara målsättning om att ta steget till Allsvenskan direkt har nyligen reviderats till "att få en bra placering som möjligt", en målsättning som är helt omöjlig att misslyckas med, även om man slutar näst sist har man ändå nått en så bra placering man kunnat.

Som en följd av den usla säsongen bjuder styrelsen nu in klubbens medlemmar till frågestund. Jag är tyvärr inte medlem och kan därför inte närvara, men det finns en hel del frågor jag skulle vilja ha svar på. Om någon som tänkt gå på mötet läser detta så får han/hon gärna framföra följande till styrelsen:

1. Hur i h-e kan en tränare som uppenbarligen inte har ett uns självinsikt eller självdistans, och som dessutom kört laget i botten trots allt ha fullt förtroende?

2. Varför har man värvat spelare som uppenbarligen inte ens duger till att sälja chips i kiosken (läs Bubalo, Cleaver)?

3. Hur kommer det sig att nämnde Cleaver ändå får starta match efter match efter match, alltid med samma resultat?


4. Hur kan tränare Wilson säga att laget är för ungt och orutinerat för att gå upp, då man i truppen förfogar över åtta man som förra året var mer eller mindre ordinarie i Allsvenskan?

5. Varför klagar Wilson på att det saknas anfallare i laget, då han själv valde att plocka med sig Patriksson från Ljungskile, och dessutom placerar Andreas Hermansson som högerback! (Vilket dessutom får till följd att seriens kanske bästa högerback, Micke Lustig, får spela på fel kant och inte når sin fulla kapacitet.)

6. I truppen finns fem personer som förra året hade plats i U21-landslaget. I år finns inte en enda av dem kvar där. Tycker sig tränaren ha något ansvar i detta?

7. Varför säger man att man ska spela ihop ett lag och envisas sedan med att möblera om i laget till i stort sett varje match?

8. Varför misshandlas flera spelare (Ålander, Lustig, Hermansson, Tobbe Eriksson) genom att få lira på helt fel positioner?

Där har vi en bråkdel av de funderingar jag plågas av varje dag nuförtiden. Tack och lov för fotbolls-VM, som både ger möjligheten att få se på bra fotboll och ger en något annat att tänka på.

Inga kommentarer: