måndag, september 18, 2006

Kulturskymning

Hejdå Persson.
Enter Reinfeldt.

Adjö folkbildning.

I dagens Sverige finns det åtminstone två saker som är gratis. Det ena är kärlek, den blir svår att avgiftsbelägga. Den andra är bokläsning. Tack vare att alla kommuner är tvungna att ha avgiftsfria bibliotek, där gemene man kan låna hem böcker att förkovra sig i, så finns här en källa till bildning som saknar motstycke på många håll i världen.

Moderaterna (de nya) vill nu avskaffa kommunernas biblioteksplikt.


Jag vet inte hur de resonerar, men antagligen tycker de väl att man får köpa sig sina böcker själva. Varför ska fattigfolket ha möjlighet att läsa en god bok, att bilda sig lite?

Det är inte bara de ekonomiska klyftorna som växer, utan även de intellektuella.

Reinfeldts anhang förtjänar ett slag i huvudet med den tjockaste Dostojevskijroman man kan hitta. Böcker är bra till mycket.

  • Jönköping-Sundsvall 1-3
  • Manchester Utd-Arsenal 0-1
  • Vänster-Höger 171-178

Två av tre är ändå inte så tokigt. Man får vara glad för det lilla.

4 kommentarer:

Anonym sa...

* AIK-Häcken 1-0
* Vänster-Höger 171-178
* Chelsea -Liverpool 1-0


Som sagt... två av tre är inte så dåligt!!!

Anonym sa...

Av nagon anledning visste jag redan när jag läste inlägget och noterade "1 comments" att den kommentaren var fran Johan Orm...

Anonym sa...

Man får inte glömma bort allt bra de borgliga gör för kulturpolitiken. Bra kultur säljer ju sig själv i en marknadseknomi. Senast de regerade avskaffades radiomonopolet och vi fick Radio-RIX. Vem vet vilka livskvalitéförbättringar som är att vänta denna gång.

Anonym sa...

hej mattias